Organisasjonen er drevet og grunnlagt av de to internasjonalt anerkjente instruktørene, Ola Skodvin og Aksel Johansen. Med en kombinert fartstid innen kampsport- og selvforsvarstrening på ca. 50 år, så har duoen satt Norge på kartet i det internasjonale Systemamiljøet. De har trent sammen siden 1998, og har instruert som et team siden 2002. To år senere bragte de Systema til Norge, og Systema Norway ble etablert. Med en bred og allsidig bakgrunn så har Ola og Aksel en kompetanse som spenner seg fra nærkamp og selvforsvar, til helse, kosthold og pedagogikk.

I tillegg til erfaring fra sivile sikkerhetsselskap og Forsvaret, så har begge to trent med tett med aktive og tidligere aktive profesjonelle aktører fra russiske Spetsnaz, Phoenix P.D. SWAT Team, U.S. Army Special Forces, U.S. Army Rangers, Serbian Counter Terrorism Unit, samt diverse instruktører for blant annet Canadian Coast Guard og Centre de Formation Tactique du Quebec (CFTQ) for å nevne noen. Duoen er alltid på søken etter ny kunnskap og reiser jevnlig utenlands for å oppdatere kunnskapen og ferdighetsnivået.

Både Ola og Aksel innehar følgende sertifiseringer og rank

  • Director for Combat Systema Scandinavia.
  • Certified Senior Instructor in Combat Systema under I.C.S.A.
  • Certified Full Instructor in Defensive Tactics under Integrated Fighting Systems (I.F.S.).
  • Certified Instructor in Mixed Martial Art (MMA) under I.F.S.
  • Fullsertifisert Instruktør i John M. Bjørnstads Combat.

Instruktørtittelen som gjelder for Defensive Tactics gjennom I.F.S. innebærer blant annet PR-24 batong, extendable batong, tactical cuffing (håndjern), taktisk skyting og pressure points. I tillegg har begge to erfaring fra Taekwondo, Krav Maga, Ju-Jitsu, boksing, bryting, Muay Thai, Jeet Kune Do m.m.